On tour

Ett antal  gånger per år anordnar vi On tour som några längre resor, med övernattning, restaurangbesök och andra aktiviteter.

Tidigare år har det ordnats weekendresor till Berlin, Paris, Bornholm, Österlen och Inline camp till Cypern m.m.
Arbetsgruppen tittar hela tiden på nya resor/destinationer. Du är mycket välkommen med förslag och idéer.

För att följa med så måste man vara myndig eller ha målsmans tillstånd skriftligt, alternativt som medresenär.

Alla som deltar ska ha hjälm, för säkerhets skull bör man även handleds-, armbågs-, och knäskydd.

Här kan du se några exempler på idigare resor:

Inline camp Cypern 2018

6 klubbmedlemmar deltog på ett Inlines Camp på Cypern arrangerat av Sebastian Baumgartner, Experts in speed. En helt fantastisk vecka på Aldiana resort med inlinesträning om förmiddagen och en 20-30 km tur om eftermiddagen i ett mycket vackert landskap med vackra utsikter över land och hav.

På fredagen startade vi extra tidigt om morgonen, 05.15, för att rulla i mörker till en strand, där vi kunde uppleva soluppgången. Turen tillbaka till hotellet gick via några små byar – innan frukost hade vi rullat 25 km!

Detta inlinescamp sker i november och februari/mars varje år och kan verkligen rekommenderas!

Paris 2017

25 förväntansfulla medlemmar i Malmö City Skaters begav sig till Paris en helg i mitten av juni 2017. Vi hade fantastiska förutsättningar. Solen lyste och visade upp sig från sin bästa sida. De flesta av oss bodde på ett mysigt vandrarhem mitt i Paris. Många gemensamma aktiviteter som en guidad busstur genom Paris där vi fick njuta av en trerätters middag samtidigt som vi rullade förbi alla sevärdheter.

På fredagskvällen kom vi så till resans höjdpunkt. Deltagande i ”Friday night skate – Paris Roller”. Började bra med otroliga vyer och rulla förbi historiska vingslag. Därefter fick vi nog alla en mer eller mindre chock över hur krävande både underlag och hur backigt  Paris verkligen var. Det var en utmaning för oss alla och lite tuffare än många av oss nog räknat med. Trots det var hela resan otroligt lyckad och vi fick med oss fantastiska minnen av ännu en lyckad resa i Malmö City Skaters anda med det sociala i fokus.

Bornholm 2014, 2015, 2016, 2019, 2020

Turen till Bornholm har varit i juli/augusti och vi har bott på det fantastiska vandrarhemmet i Svaneke.

Vi har ätit på det lokala bryggeri, rullat från Rönne på en härlig väg/cykelstig längs ett fantastiskt landskap utmed kusten till stranden Dueodde, ”all you can eat seafood” lunch i Snogebaek och vidare till Svaneke (turen är ca 50 km). 

Dessutom har vi provat på lite kortare turer (20-25 km) mitt på ön

Övriga aktiviteter har varit cykel-, vandringstur och prova på paddla Kajak vid Hammershus. 

Rhine on Skate 2016

Sju tappra klubbmedlemmar begav sig den 26-28 augusti till Rüdesheim för att åka Rhein-On-Skates med ca. 200 andra entusiaster från övriga Europa. Det kan dock inte riktigt beskrivas med ord hur det är att åka inlines 135 km i upp till 38 graders värme med stekande sol. Bara att komma i mål och fullfölja turen blev en utmaning för deltagarna.

Loppet var bra organiserat med ”avstängda” vägar, poliseskort och följebil, med start och mål i Rüdesheim am Rhein och åkning längs Rhenfloden. Åkningen genomfördes i grupper/konvoj i drygt 20 km/h med pauser efter ca. 30 km, då det bjöds på dricka och frukt. Efter halva loppet, i Koblenz, togs en längre lunchpaus med möjlighet att vila och samla krafter inför hemfärden.

Förutom upplevelsen längs Rheinfloden med inlines passade klubben även på att åka rundtur med flodbåt, deltaga i byfesten ”Höllengasse Party” i Assmannshausen och åka kabinlift för att vandra i skogspartierna med fantastisk utsikt över Rüdesheim.

Under loppet hjälpte vi stundtals även funktionärerna och agerade blocker.