Inlineträning

Klubbens inlineträning består av bl.a. teknik- och intervallträning.

Teknikträning

har fokus på teknik och balans med diverse övningar, både ”off” och ”on skates”.

Dessa träningar har gett de flesta åkare riktiga aha-upplevelser om sin åkning, och har du inte varit där så bör du absolut ge det en chans, oavsett nivå.

Tidspunkten är normalt måndagar på IKEA Svågertorps P-plats. Här är asfalten mycket bra med stora ytor och möjlighet till flera olika typer av träningar. Håll dig uppdaterad på tidpunkten och eventuella ändringar på Facebook.

Intervallträning

Intervallträning är ett bra sätt att träna på att köra lite snabbare. Vi tränar allihopa på samma plats men träningen är individuell, det vill säga du kör intervallerna i ditt eget tempo och får hjälp och tips om du önskar det. Träningen kräver att du behärskar teknikträningen och åkning på trafikerad väg samt kan bromsa.

Tidspunkten är normalt onsdagar vid Vellinge ängar, naturskönt område lite söder om Malmö. Vi möts vid pendlarparkeringen och rullar fram och tillbaka på Ängavägen.

Några gånger besöker vi Ring Knutstorp, Sveriges vackraste och roligaste motorbana. En omväxlande kuperad motorbana med fin asfalt. Har även ett mycket stort platt område att träna på. Rulla ditt egna program eller få hjälp till att skapa ett.

Under säsongen har vi också andra typer av träningar som t.ex. backträning – där vi bl. a. tränar att rulla uppför och anpassa hastigheten nerför, samt diverse andra tekniker.

Packträning – där vi tränar att rulla i ett led, byta plats i ledet och hjälpa att ”dra” fältet (ligga först)

Håll dig uppdaterad vad som händer under säsongen via Facebook.


Du är välkommen att prova på en gång gratis, därefter kostar det medlemsavgiften plus träningsavgift. Läs mer under Bli medlem om våra avgifter och hur du blir medlem.

Alla som deltar ska ha hjälm. Vi rekommenderar även handleds-, armbågs-, och knäskydd.