Aktiviteter

Våra duktiga tränare arrangerar en mängd olika aktiviteter kring inlines / rullskridskoåkning. Som medlem får du vara med precis hur mycket (eller lite) du vill! Alla aktiviteter annonseras på Facebook och kalendern här på sidan.

Är du inte medlem än, men nyfiken på vad vi gör? Häng med och prova en gång!

Barn-/ungdomsträning

mcsbarnJanuari – December

Lek och skoj på inlines för alla 4-15 år! Utomhus under sommarhalvåret och inomhus hela vintern! De som vill avancera är såklart även varmt välkomna till våra andra aktiviteter!

Nybörjarträning

11068053_802712306472592_2949051880045197781_nApril – September

Nybörjarträning för alla som aldrig stått på ett par inlines förr, eller bara känner sig lite ringrostiga! Fokus på balans, svänga och bromsa för att bli säker nog att åka turer framöver!

Söndagsturen

April – SeptemberSöndagsturen

På Söndagsturen rullar vi genom Malmös cykelvägsnät i lugnt tempo, anpassat efter deltagarna. Inga krav på nivå eller typ av rullskridskor, alla är välkomna!

Exempel på turer: 16 km21 km23 km

Motionsgruppen

1264347_510956795648146_2036040107_oApril – Oktober

Motionsgruppen åker lite längre turer i Malmöregionen. Vi försöker anpassa farten efter deltagarna, men man bör vara van inlineåkare och kunna åka i minst 20 km/h.

Långturer

1900061_664079403669217_2195088122673812959_nJuni – Augusti

Några av sommarens höjdpunkter när vi kör road trip på åtta hjul över lite längre sträckor! Avslutas med trevlig (om än lite svettig) middag på målorten. Vanligtvis två grupper med olika hastigheter så att alla kan hänga med. Rutter så som Köpenhamn–Helsingör, Trelleborg–Ystad och Helsingborg–Malmö.

Teknikträning

Maj – September1147111_504318062978686_363804454_o

Tisdagar kör vi teknikträning med fokus på balans, klassisk inlineteknik och ”double push”.

Dessa träningar har gett de flesta åkare riktiga aha-upplevelser om sin åkning, och har du inte varit där så bör du absolut ge det en chans, oavsett nivå!

Freestyle

12189128_884081745002314_969451955989600376_nJanuari-December

Freestyle handlar om skridskokontroll, koordination och tricks, vilket innefattar olika discipliner och där slalom är mest utbredd. Vi kör utomhus så länge vädret tillåter och lär av varandra!

Inomhusträning

InomhusträningOktober – Mars

Under vintersäsongen har vi inomhusträning för att finslipa tekniken på perfekt underlag. Ett utmärkt sätt att både utvecklas och bibehålla formen under vintern.

Det är betydligt lättare att utmana sig själv på golv än på asfalt!

Träningsavgift tillkommer för att täcka lokalhyra.

Night Skate Malmö

nsm2April – September

Vi arrangerar Night Skate på Malmös gator hela sommaren! 100–300 åkare tar över Malmös gator med hjälp av poliseskort. Turerna är ca 20 km långa och körs i lugnt tempo (12 km/h). En upplevelse för hela familjen och alla vänner, utan krav på medlemskap eller dylikt!

Läs mer på Night Skate Malmö-sidorna, samt den egna Facebooksidan!

Övriga aktiviteter

• Friday Night Skate – Copenhagen (april – september) i Köpenhamn, Danmark
    Som Night Skate Malmö men på andra sidan sundet! Uppåt 1 600 åkare tar över Köpenhamns gator. Många klubbmedlemmar åker över tillsammans varje gång, vanligtvis med tåg till Kastrup och därefter byte till Metro till Frederiksberg. Metron ingår i Skånetrafikens biljett, men köp returbiljett redan i Sverige; det finns ingen Skånetrafiken-automat på Frederiksbergs station.
  • MatchMind Inline Race (maj) i Odense, Danmark
    Halvmaraton, kvartsmaraton och barnlopp tidigt på säsongen.
  • Le Mans 24 h Rollers (juni) i Le Mans, Frankrike
    24-timmars stafett på den klassiska Bugattibanan i Le Mans. Klubben har inte ställt upp med något officiellt lag ännu, men flera klubbmedlemmar har åkt tillsammans med våra vänner i Rolling Vikings.
  • Inline SM (juli + september) i Varberg m.fl. orter
    Sveriges bästa åkare gör upp om medaljerna i olika distanser och ålderskategorier. Kortdistanserna avgörs vanligtvis på tracken i Varberg, medan maraton SM flyttar runt på olika platser i landet.
  • Rhine on Skates (augusti) i Rüdesheim am Rhein, Tyskland
    Välorganiserad långtur på totalt 135 km, med ”avstängda” vägar, poliseskort och följebilar. Åkningen sker i grupper/konvoj drygt 20 km/h med lunch- och fikapauser längs vägen.
  • Copenhagen Inline Challenge (september) i Köpenhamn, Danmark
    Trevligt maratonlopp i Köpenhamn, har även barnlopp och halvmaraton, vilket gör att det passar hela familjen! Inte i närheten av så skrämmande som det kanske låter och garanterat en häftig upplevelse! Perfekt som uppvärmning för den som vill åka BMW Berlin Marathon!
  • BMW Berlin Marathon (september) i Berlin, Tyskland
    Världens största inlinetävling med uppemot 7 000 deltagare. Bra asfalt i stort sett hela sträckan och ett fantastiskt publikstöd under samtliga 42 km! Bland det häftigaste du kan göra på ett par rullskridskor. Klubben anordnar resa och gemensamma aktiviteter.

…men det finns mer i livet än rullskridskor. Eftersom vi vill vara en social samlingsplats för åkare så har vi både grillningar och middagar under året där du kan umgås mer med alla nyfunna vänner!